ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Νέα τροπή από τα ευρήματα DNA - Η αλλαγή τακτικής του 18χρονου

Ρέντη: Νέα τροπή από τα ευρήματα DNA - Η αλλαγή τακτικής του 18χρονου
ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη και την οπαδική βία, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν αξιοποιήθηκαν καταλλήλως από τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, μετά και την ταυτοποίηση του DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ειδικότερα, οι Αρχές αναζητούν συνεχώς νέα στοιχεία για την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να προχωρήσουν αναλόγως στη συνέχεια, την ώρα που στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου κατηγορούμενου, μετά την αιματηρή επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το DNA που ταυτοποιήθηκε φαίνεται να ανήκει στον 16χρονο αδερφό του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε δώσει χθες γενετικό υλικό μετά από διάταξη του Εισαγγελέα, γιατί ήταν ανήλικος.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα γενετικά υλικά και αποτυπώματα από τους 424 προσαχθέντες που ταυτοποιούνται πάνω σε πειστήρια.

Παράλληλα, προέκυψε και πυρίτιδα, κάτι που αυτόματα καθιστά τον 16χρονο άμεσα εμπλεκόμενο στην αιματηρή επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού. Πυρίτιδα βρέθηκε επίσης και στο άτομο που θεωρούνταν ύποπτο ως ο καθοδηγητής του 18χρονου.

Έτοιμος να «δώσει» ονόματα ο 18χρονος

Στο μεταξύ, έτοιμος να «δώσει» ονόματα φαίνεται πως είναι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, αλλάζοντας εντελώς τακτική, καθώς παρόλο που στην αρχή δεν ήθελε καν να μιλήσει, στην πορεία κατέθεσε αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό και πως ήταν μακριά από το θύμα την ώρα της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος δεν θα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δράστης φοβάται να μιλήσει, την ώρα που οι γονείς του καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές για τη ζωή του παιδιού τους, μετά τα όσα συνέβησαν.

Οι Αρχές «αποκρυπτογραφούν» τους χούλιγκανς και τον ρόλο του «καθοδηγητή»

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο «καθοδηγητής» αλλά και τα «κεφάλια» των χούλιγκανς, με τις Αρχές να ψάχνουν διαρκώς νέα στοιχεία, καθώς όπως όλα δείχνουν, δεκάδες από τους «σκληρούς» χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο 18χρονος φοβάται να μιλήσει, ωστόσο ο νεαρός δεν αποκλείεται να δώσει εκ νέου πληροφορίες για τον άνθρωπο που του έδωσε τη φωτοβολίδα αλλά και να αποκαλύψει πρόσωπα- «κλειδιά» που εμπλέκονται.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συλλέγουν συνεχώς στοιχεία για τον εντολέα – «καθοδηγητή», ο οποίος είναι σίγουρα οργανωμένος οπαδός και δεν αποκλείεται μετά τα επεισόδια στου Ρέντη να κατάφερε να φύγει από το σημείο, χωρίς να επιστρέψει στο γήπεδο.

«Ένας με full face μου έδωσε τη φωτοβολίδα»

Ο καθ' ομολογίαν δράστης έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά το πρωί της Πέμπτης μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και παραδέχθηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του, όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος. Τότε, τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα full face και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Παράλληλα, τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε, τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας και έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ