ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Οι καταθέσεις, οι ομολογίες και οι αντιφάσεις - Πού πέφτει το βάρος των ερευνών

Ρέντη: Οι καταθέσεις, οι ομολογίες και οι αντιφάσεις - Πού πέφτει το βάρος των ερευνών
Επεισόδια σε αγώνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Στις αντιφάσεις στις καταθέσεις του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τα επεισόδια στο Ρέντη, του 16χρονου αδελφού του αλλά και στο ρόλο του 26χρονου μάνατζερ τράπερ επικεντρώνονται οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση και να εντοπίσουν όλον τον κύκλο των εμπλεκομένων.   

«Κλειδί» είναι, επίσης, η ταυτοτοποίηση DNA αλλά και η αξιοποίηση του υπόλοιπου υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων.

Η αρχή έγινε με την σύλληψη, την ομολογία, την απολογία και την προφυλάκιση του 18χρονου, καθ΄ ομολογία, δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό και συνεχίστηκε με τον 16χρονο αδελφό του να μπαίνει και αυτός στο κάδρο των Αρχών μαζί με τον 26χρονο μάνατζερ τράπερ.

Αυτό γιατί ενώ αρχικά ο 16χρονος αναφερόταν μόνο στον αδελφό του και στις πράξεις του στη συνέχεια ήρθε η ταυτοποίηση του DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επίσης εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αρχών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν περιορίζονται σε αυτές τις έρευνες καθώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται λεπτομερής έλεγχος και στα άλλα γενετικά υλικά και αποτυπώματα που συγκεντρώθηκαν από τους 424 προσαχθέντες προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ρόλος τους στα επεισόδια και να αναλάβει η δικαιοσύνη.

Από τους πρωταρχικούς στόχους είναι να ξεκλειδώσει η ταυτότητα του καθοδηγητή, του ανθρώπου που έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση στους αστυνομικούς, αλλά και έδωσε τα απαραίτητα «πολεμοφόδια».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι οργανωμένος οπαδός ενώ πιστεύουν ότι δεν έδρασε μόνος καθώς υπήρχαν και άλλα πρόσωπα που είχαν αναλάβει άλλους ρόλους.

Όταν θα γίνει αυτό τότε θα ακολουθήσει και ο επόμενος κύκλος συλλήψεων με τις Αρχές να θέλουν πρωτίστως να έχουν δέσει με τέτοιο τρόπο την υπόθεση ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή των συλληφθέντων.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 18χρονος

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παρά το γεγονός ότι ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το αίτημα απορρίφθηκε καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Άγνωστο παραμένει αν έχουν επηρεαστεί οι εγκεφαλικές του λειτουργίες, καθώς έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο μετά την καρδιακή προσβολή και οι συνάδελφοί του τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ