ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμπάκα: Επιβάτες έμειναν στην χιονοθύελλα μετά από φωτιά στο λεωφορείο - Τι καταγγέλλουν

Καλαμπάκα: Επιβάτες έμειναν στην χιονοθύελλα μετά από φωτιά στο λεωφορείο - Τι καταγγέλλουν
EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Απροστάτευτοι για πάνω από μια ώρα στη χιονοθύελλα καταγγέλλουν ότι αφέθηκαν δεκάδες επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ στα διόδια Μαλακασίου στην Καλαμπάκα.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thsstoday.gr, αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην τουρμπίνα του οχήματος και καταγγέλλουν ότι όταν ζήτησαν καταφύγιο στα γραφεία των διοδίων, οι εργαζόμενοι τους αρνήθηκαν, με το πρόσχημα ότι απαγορεύεται εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε στις 18.30, όταν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ με τους 40 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα εμφανίστηκαν καπνοί από την τουρμπίνα.

Το όχημα ήταν εν κινήσει επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο ύψος των διοδίων των Μαλακασίων, στην Καλαμπάκα. Μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά και ο οδηγός με γρήγορα αντανακλαστικά ακινητοποίησε το λεωφορείο και με τη χρήση πυροσβεστήρα πρόλαβε την επέκτασή της.

Δυστυχώς παρα το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετώπισαν την αδιαφορία των εργαζομένων στα διόδια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μετέφερε στο thesstoday.gr επιβάτης του λεωφορείου.

«Είμαστε 40 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ηλικιωμένοι. Ζητήσαμε όπως και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο ένα καταφύγιο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο να μας μαζέψει. Αρνήθηκαν. Αμέσως το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, είναι η απανθρωπιά. Πώς αφήνεις κάποιον εκτεθειμένο μέσα στη χιονοθύελλα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστασία, χωρίς ζέστη. Νιώσαμε μόνοι, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι μας κοιτούσαν μέσα από τα παράθυρα. Αν ήταν μαζί μας μικρά παιδιά και συνέβαινε κάτι, τότε τι θα γινόταν;» διερωτάται η επιβάτιδα και συνεχίζει: «Ο οδηγός του λεωφορείου απολογήθηκε για τις συνθήκες που περιμέναμε. Προσπάθησε μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να τους πείσουν, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τυλιχτήκαμε με τα κασκόλ μας, με ό,τι είχε ο καθένας, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μας άφηναν να βρούμε ένα καταφύγιο».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ