ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Πανθεσσαλική συγκέντρωση πλημμυροπαθών – Ζητούν αποζημίωση 100%

Λάρισα: Πανθεσσαλική συγκέντρωση πλημμυροπαθών – Ζητούν αποζημίωση 100%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Λάρισας, από πλημμυροπαθείς που ζητούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώθηκε από 40 φορείς του Θεσσαλικού κάμπου, δόθηκε μαζικό παρόν, με τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών να ζητούν 100% πλήρη αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν.

Όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ βασικά αιτήματα των πλημμυροπαθών είναι «η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κι η αποζημίωση των πολιτών, που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στη διάρκεια αυτών».

Ο Ζήσης Τσιάτσιος, εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών της Γιάννουλης μιλώντας στην ΕΡΤ3 και τόνισε το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

«Ζητάμε αποζημίωση 100% για ό,τι ζημιά έπαθε ο κάθε ιδιοκτήτης. Γιατί εγώ μπορεί να είχα ζημιά 5.000-10.000, ο άλλος μπορεί να είχε 15.000, είχε εργαλεία της δουλειάς του, όλο το νοικοκυριό», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ