ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα - Πότε υποχωρεί το ψυχρό μέτωπο

Γιαννόπουλος: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα - Πότε υποχωρεί το ψυχρό μέτωπο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία εξπρές που έπληξε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με σφοδρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις βόρειους ανέμους και  χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, σταδιακά υποχωρεί.

Ωστόσο το τσουχτερό κρύο εξαιτίας των βοριάδων θα παραμείνει σχεδόν σε όλη την επικράτεια, αύριο Κυριακή με τους μετεωρολόγους να αναφέρουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Δευτέρα.

Από Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο υδράργυρος και πάλι ανεβαίνει και ο καιρός θα θυμίζει πιθανότατα άνοιξη ή φθινόπρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι καλός, χωρίς έντονα φαινόμενα.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν να κάνουμε Χριστούγεννα με θερμοκρασίες υψηλότερες για την εποχή.

Αναλυτικότερα για αύριο Κυριακή προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο έως 09 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 12 με 14 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου θα βρέξει για λίγο το πρωί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στον Ευβοϊκό έως το μεσημέρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η θερμοκρασία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ