ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για το bullying σε μαθητή δημοτικού

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για το bullying σε μαθητή δημοτικού
INTIME / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία για το νέο περιστατικό bullying, με θύμα ένα παιδί 7 ετών στον Βόλο, έδωσε η Εισαγγελία στην Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες κηδεμόνες του παιδιού, τους γονείς του μαθητή, που φέρεται να άσκησε bullying στον μικρότερο συμμαθητή του, την διευθύντρια και τους δασκάλους επόπτες.

Το περιστατικό ήδθε στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία της μητέρας του 7χρονου μαθητή σύμφωνα με την οποία, συμμαθητής του μαζί με άλλα παιδιά του σχολείου, κατέβασαν το παντελόνι του γιου της, παίζοντας στη συνέχεια τρίλιζα στα οπίσθια του.

Το απαράδεκτο συμβάν που κατήγγειλε η μητέρα σε κλειστή ομάδα σε κοινωνικό δίκτυο, το έμαθε από το παιδί της όταν αυτό ξέσπασε σε κλάματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου που επικοινώνησε με την οικογένεια του 7χρονου και ο πατέρας, ανέφερε στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” ότι αυτά που γράφει η μητέρα στην ανάρτησή της ισχύουν και ότι σήμερα θα καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία και θα κινηθούν νομικά εναντίον των γονιών του άλλου παιδιού.

Περιγράφοντας τι έγινε ανέφερε ότι όταν η μητέρα πήγε να τον αλλάξει να πάνε το πάρκο, το παιδί άρχισε να κλαίει και όταν του ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει, περιέγραψε ότι υπέστη bullying από συμμαθητή του. Ειδικότερα ανέφερε στους γονείς ότι χθες Δευτέρα έπαιζαν τρίλιζα στα οπίσθιά του. «Το ίδιο παιδί του είχε κατεβάσει το παντελόνι και του κολλούσε αυτοκόλλητα.

Επίσης ανέφερε ότι του μιλούσαν άσχημα. Μίλησα με τη διευθύντρια του σχολείου. Επίσης μίλησα με δικηγόρο και θα κινηθώ νομικά.

Θα το έκανα χθες, αλλά το παιδί ήταν ταραγμένο και δεν μπορούσαμε να το συνεφέρουμε. Πήγαμε στο σχολείο σήμερα και η εντύπωση που μου έδιναν είναι ότι θέλουν να το κουκουλώσουν. Ότι εντός του σχολείου δεν έγινε και κάτι. Μας ρωτούσαν τι να κάνουμε; Τι θέλετε να κάνουμε;»

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Βόλου με τον προϊστάμενο Α’ θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, επισήμανε ότι το θέμα διερευνάται. Η διευθύντρια του σχολείου επισήμανε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τους γονείς χθες το απόγευμα και ότι προσπαθεί να διερευνήσει το τι ακριβώς συνέβη. «Δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι μέχρι τώρα. Παρακαλώ δώστε μας χρόνο να το διερευνήσουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ