ΕΛ.ΑΣ.: Εάν γινόταν έκρηξη θα απειλούνταν η ζωή φοιτητών, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών
Ανανεώθηκε:
Σε ανακοίνωση για την εξουδετέρωση της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στην οδό Κοκκινοπούλου, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση έκρηξης της βόμβας «θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτή είναι η βόμβα που τοποθέτησαν έξω από την έδρα των ΜΑΤ
Τρία νέα πολυτελή ξενοδοχεία με την υπογραφή διεθνών hospitality brands σε Πάρο και Μήλο
09:30
Σχεδόν 3.000 νεκροί από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Πάνω από 16.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι
09:20
Ακρίβεια, ΔΕΘ, Ταμείο Ανάκαμψης: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο
09:11
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μαθηματικό κόλπο που βρίσκει το 99% των λέξεων στο Wordle
09:00