ΕΛ.ΑΣ.: Εάν γινόταν έκρηξη θα απειλούνταν η ζωή φοιτητών, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών
Ανανεώθηκε:
Σε ανακοίνωση για την εξουδετέρωση της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στην οδό Κοκκινοπούλου, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση έκρηξης της βόμβας «θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτή είναι η βόμβα που τοποθέτησαν έξω από την έδρα των ΜΑΤ
Γκαλιμπάφ: «Αν οι εχθροί μας καταλάβουν ιρανικό νησί, θα επιτεθούμε σε χώρα του Κόλπου»
20:51
Λευκός Οίκος: «Το Ιράν θα δεχτεί την κόλαση του Τραμπ αν δεν αποδεχτεί την ήττα του» (vid)
20:38
Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Στο Πεκίνο στις 14-15 Μαΐου
20:26
Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος η σορός του 34χρονου δύτη - Δύσκολη η ανάσυρση
20:14