ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά «καμπάνα» στον 75χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος από το Κολωνάκι έως την Παλλήνη

Βαριά «καμπάνα» στον 75χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος από το Κολωνάκι έως την Παλλήνη
Eurokinissi

Βαριά καμπάνα επιβλήθηκε στον ηλικιωμένο άνδρα που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12),να οδηγεί μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα της  Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο ηλικιωμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, από το κέντρο της Αθήνας και για περισσότερα από 15 χιλιόμετρα μεθυσμένος, παραβιάζοντας μεγάλο μέρος του τροχονομικού κώδικα. Τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην Παλλήνη έπειτα από καταδίωξη.

Σε βάρος του 75χρονου οδηγού που εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή με την Ακαδημίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων για να ακινητοποιήσει το όχημα του, αφαιρέθηκε η άδεια για περισσότερα από τρία χρόνια, (1160 ημέρες) ενώ του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο που ξεπερνά τα 12 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν είναι για:

  • οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
  • παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο,
  • παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α.
  • και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για -1.160- ημέρες, του επιβλήθηκαν -175- πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για -400- ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η τρελή πορεία του μεθυσμένου οδηγού

Ο 75χρονος εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή με την Ακαδημίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων για να ακινητοποιήσει το όχημα του.

Ωστόσο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά κόκκινα φανάρια, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου.

Ο οδηγός αφού πέρασε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ