ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Συνελήφθη 70χρονος δραπέτης που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη

Σαλαμίνα: Συνελήφθη 70χρονος δραπέτης που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη
EUROKINISSI

Συνελήφθη στη Σαλαμίνα, 70χρονος ο οποίος επιβαίνοντας σε κλεμμένο δίκυκλο, άσκησε σωματική βία σε βάρος ηλικιωμένης προκειμένου να αρπάξει την τσάντα της, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 15-12-2023 στη Σαλαμίνα, 70χρονος ο οποίος επιβαίνοντας σε κλεμμένο δίκυκλο, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου 2023 στη Νίκαια, άσκησε σωματική βία σε βάρος ηλικιωμένης προκειμένου να αρπάξει τη τσάντα της, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Ο 70χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης, καθώς σε βάρος του υπήρχε ποινή κάθειρξης για πληθώρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, διακεκριμένες κλοπές και αρπαγές τσαντών, καθώς στις 12 Απριλίου 2023 παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας για κλοπές και απόπειρα ληστείας από την οποία επήλθε ο θάνατος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί:

-η ανωτέρω απόπειρα ληστείας σε βάρος της 80χρονης που οδήγησε στο θάνατο της,

-η κλοπή του δικύκλου που χρησιμοποίησε ως μέσο για την τέλεση της εν λόγω ληστείας και

-κλοπή τσάντας σε βάρος 66χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 24-10-2023 στον Ταύρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας, βάσει της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούσε, είναι σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ