Ερυθρά Θάλασσα: Δεν έχει εκδοθεί καμία οδηγία από το υπ. Ναυτιλίας προς τα ελληνόκτητα πλοία
Ανανεώθηκε:
Από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει εκδοθεί έως τώρα καμία οδηγία προς τα ελληνόκτητα πλοία ή τα πλοία με ελληνική σημαία που κινούνται στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.
Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού Σώματος λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή έχει εκδώσει συστάσεις προς τα πλοία ελληνικών συμφερόντων, όπως τα πληρώματα να είναι σε επαγρύπνηση και να πραγματοποιούν κατά το δυνατόν νυκτερινό διάπλου της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής σβήνοντας το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη αν το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εκδώσει κάποια σχετική οδηγία για το θέμα των ελληνόκτητων πλοίων και τα πλοία με ελληνική σημαία, ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες δεν έχουν εκδώσει κάποια συγκεκριμένη οδηγία αφού οι ναυτιλιακές εταιρείες αποφασίζουν από μόνες τους αν θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις από το σημείο.
Τόνισε ότι ήδη υπάρχουν πολεμικά πλοία χωρών στην περιοχή εξασφαλίζοντας προς το παρόν τη διέλευση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επείγον σήμα σε ελληνικά πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των Χούθι
Γιατί είναι τόσο σημαντική η Ερυθρά Θάλασσα για την παγκόσμια οικονομία
Πλοίο νορβηγικής ιδιοκτησίας δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα
Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71.000 ευρώ η λεία τους
12:59
Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία: Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στις γιορτές λέει η Άγκυρα
12:46
2025: Η χρονιά «επανάσταση» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
12:39
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 46χρονου στη Θέρμη για παράνομη διάθεση βεγγαλικών
12:34