ΕΛΛΑΔΑ

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ
Για δέκατη μέρα παραμένει διασωληνωμένη η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Για δέκατη ημέρα παραμένει διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι που υπέστη αλλεργικό σοκ, κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη.

Οι γονείς συντετριμμένοι βρίσκονται στο πλευρό της κόρης τους, ελπίζοντας σε ένα θαύμα, ενώ οι γιατροί που παρακολουθούν συνέχεια την μαθήτρια, αναφέρουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Σύμφωνα με το Neakriti, που επικαλείται τον διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστη Κιούλπαλη, η 17χρονη έχει υποστεί εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα που μέχρι τώρα δείχνει πολύ μικρά σημάδια υποχώρησης.

«Θέλει περισσότερο χρόνο» λένε οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς πλάι στο κορίτσι που «μοιάζει βυθισμένο σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο».

Όπως τονίζει ο διευθυντής της Μονάδας, όταν υποχωρήσει το οίδημα θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλος της.

Δίπλα στο παιδί τους στην Εντατική, καθώς τους έχει δοθεί άδεια να περνούν όσο χρόνο θέλουν μαζί της, βρίσκονται με τις ώρες οι συντετριμμένοι γονείς της.

Ελπίζουν σε ένα «θαύμα» και προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» και να αντέξουν .

Το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου το κορίτσι που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τροφικές αλλεργίες και συγκεκριμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, έφαγε βούτυρο.

Ένιωσε αμέσως δυσφορία και πήγε στο δωμάτιο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης, εκεί που τη βρήκαν λίγο αργότερα χωρίς σφυγμό συμμαθητές και καθηγητές της.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η 17χρονη που είχε ήδη πάθει καρδιακή ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε.

Η αγωνία κορυφώνεται και για τους φίλους, τους συμμαθητές, τους καθηγητές της που περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ακούσουν μια αισιόδοξη πληροφορία και δεν σταματούν να ελπίζουν ότι ίσως, τελικά θα τα καταφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ