ΕΛΛΑΔΑ

Ζαούτης: Το Columbia Global Center στην Αθήνα θα ανοίξει το δρόμο σε συνεργασίες

Ζαούτης: Το Columbia Global Center στην Αθήνα θα ανοίξει το δρόμο σε συνεργασίες
O Θεοκλής Ζαούτης INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τους λόγους για τους οποίους το  Columbia θα έρθει και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα ανέλυσε ο διευθυντής του Columbia Global Center καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

«Το Πανεπιστήμιο Columbia προωθεί συνεργασίες με το διεθνές περιβάλλον μέσω των συμπράξεων που διαμορφώνουν τα Global Centers, τα οποία λειτουργούν ήδη σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το Columbia Global Center στην Αθήνα θα λειτουργήσει ως 11ος κόμβος, συνδέοντας καθηγητές και φοιτητές του Columbia με καθηγητές και φοιτητές στην Ελλάδα αντίστοιχα, επιδιώκοντας συνεργασίες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Για να προσθέσει σχετικά με το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο για μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα: «Δική μας απόφαση και δέσμευση είναι να δημιουργήσουμε μία γέφυρα ανάμεσα στο Columbia και σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου, αλλά και ευρύτερα με την ελληνική κοινωνία».

'Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναφέρει ο Θεοκλής Ζαούτης:«Μοιραζόμαστε το όραμα για πολυπολιτισμικότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να εργαστούμε μαζί με τα ελληνικά πανεπιστήμια, με σκοπό να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και να δημιουργήσουμε λύσεις για πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι στον σύγχρονο κόσμο.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι πρόωρο να ξεχωρίσουμε μεμονωμένους τομείς. Οι πρώτες ιδέες που επεξεργαζόμαστε εστιάζουν στην Τεχνολογία, την Κλιματική Αλλαγή, την Υγεία και την Πολιτική Προστασία, ωστόσο θα χρειαστεί να συζητήσουμε αναλυτικά και να μελετήσουμε από κοινού τις παραμέτρους, με τους κατάλληλους εταίρους στην Ελλάδα.

Μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες συμπράξεις, μπορούμε να αποκομίσουμε πολύτιμη εμπειρία που θα προωθήσει την ιδέα των υποτροφιών για φοιτητές, ενώ η κοινή έρευνα μπορεί να μας διδάξει και να μας οδηγήσει σε πολύτιμες λύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες, με αφορμή την εισαγωγή νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ