ΕΛΛΑΔΑ

Βουδαπέστη: Γολγοθάς για Έλληνες ταξιδιώτες μετά από ακύρωση πτήσης - Τι θα γίνει τελικά

Βουδαπέστη: Γολγοθάς για Έλληνες ταξιδιώτες μετά από ακύρωση πτήσης - Τι θα γίνει τελικά
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων ταλαιπωρούν το επιβατηγό κοινό στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης AP Photo/Bela Szandelszky / Files

Τέλος αναμένεται να δοθεί στην ταλαιπωρία  περίπου 100 Ελλήνων πολιτών οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για πάνω από 17 ώρες στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, καθώς ήθελαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα, αλλά ακυρώθηκε η πτήση τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πρεσβείας μας στην Ουγγαρία, έχει προγραμματισθεί να επιστρέψουν στη χώρα μας, με μεσημεριανή πτήση, σήμερα (24/12). Το αεροπλάνο κατευθύνεται προς τη Βουδαπέστη από το Πόρτο της Πορτογαλίας.

Οι ταξιδιώτες έχουν «κολλήσει» από το βράδυ του Σαββάτου (23/12) στο αεροδρόμιο της ουγγρικής πρωτεύουσας, καθώς η χιονοθύελλα καθήλωσε τα αεροπλάνα στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 18:25 χθες, ωστόσο ματαιώθηκε και παραμένουν στο αεροδρόμιο.

Παράπονα για την εταιρία

«Είμαστε εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο εδώ και 17 ώρες. Έχουν βγει ανακοινώσεις για όλες τις πτήσεις, αλλά εμείς που είμαστε για Αθήνα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Όλες οι πτήσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ», περιέγραψε επιβάτιδα.

«Επί 14 ώρες βρισκόμασταν στην περιοχή της επιβίβασης και ξαφνικά σήμερα τα ξημερώματα μας έδιωξαν, με άσχημο τρόπο, γιατί έπρεπε να επιβιβαστεί άλλη πτήση. Ψάχνουμε να βρούμε ένα γραφείο της υπεύθυνης εταιρείας και δεν βρίσκουμε τίποτα», προσθέτει η ίδια, μιλώντας στον Alpha.

«Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις με πέντε ώρες», συμπληρώνει.

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου σε ανακοίνωσή του: «Η σφοδρή χιονόπτωση επηρεάζει και το διεθνές αεροδρόμιο. Λόγω των καιρικών συνθηκών, ο διάδρομος 1 χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά, αλλά το αεροδρόμιο λειτουργεί πλέον ξανά με δύο διαδρόμους.

Ο στόλος εκχιονισμού της Βουδαπέστης καθαρίζει συνεχώς τους διαδρόμους και την πίστα του αεροσταθμού. Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, επίσης, «ζεσταίνουν» τα αεροσκάφη, αλλά αυτό διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, οπότε αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις τις επόμενες ώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ