ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών μεταναστών στην Κω από το Λιμενικό

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών μεταναστών στην Κω από το Λιμενικό
INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε το βράδυ της Κυριακής 24/12, ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΩΝ” στην Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Οι χειριστές του ανωτέρω σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησαν αναστροφή και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία οι ανωτέρω δεν συμμορφώθηκαν, ενώ στη συνέχεια το σκάφος ακινητοποιήθηκε και περισυνελέγησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 21 και 18 ετών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ