ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καρράς: Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη - Αύριο η κηδεία στο Κοκκινοχώρι

Βασίλης Καρράς: Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη - Αύριο η κηδεία στο Κοκκινοχώρι
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη εκτίθεται σήμερα, Τρίτη 26/12, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, η σορός του Βασίλη Καρρά, ενώ αύριο, Τετάρτη 27/12 στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, κάτι που ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Η σορός του μεγάλου βάρδου του λαϊκού τραγουδιού, έχει ήδη μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και από το πρωί συρρέει πλήθος κόσμου.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Χθες, Δευτέρα 25/12, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς τίμησαν με τον τρόπο τους τον Βασίλη Καρρά: Κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης και με δάκρυα στα μάτια, υπό τους ήχους τραγουδιών του, αποχαιρέτησαν τον «άρχοντά» τους.

Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης πρότεινε στα μέλη της, τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, ως ένδειξη πένθους για το χαμό του δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι Άρχοντα».

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε το απόγευμα της Κυριακής (24/12) σε ηλικία 70 ετών. Τον τελευταίο καιρό έδινε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ τις τελευταίες μέρες είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Τετάρτη (27/12) στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ