ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος αδερφός ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο - Αφορμή μια μπλούζα

Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος αδερφός ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο - Αφορμή μια μπλούζα
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο 18χρονος αδερφός του - και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή - ομολόγησε τα ξημερώματα στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που, πάνω σε καυγά, χτύπησε θανάσιμα με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπιτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Τα δύο αδέρφια άρχισαν να διαπληκτίζονται για μια μπλούζα και ο 16χρονος - πάνω στον καυγά - άρχισε να τρέχει για να πάει στο δωμάτιό του.

Οπως ομολόγησε ο 18χρονος, τον κυνήγησε και με ένα ψαλίδι που βρήκε μπροστά του, τον χτύπησε μια φορά στο στήθος και εκείνος έπεσε αιμόφυρτος στο δάπεδο του σπιτιού.

Η μητέρα τους που βρισκόταν στο σπίτι αλλα και ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης τα έχασαν. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο άπου αφησε την τελευταία του πνοή.

Η μητέρα και ο 18χρονος γιος της μεταφέρθηκαν για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα. Κατέθεταν μέχρι τα ξημερώματα, όπου αρχικά μιλούσαν για ατύχημα και πως δεν υπήρξε εμπλοκή. Όμως αργότερα ο 18χρονος περιέγραψε τι συνέβη.


Σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος. Ο νεαρός διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου που ομολόγησε το έγκλημα.
Αναμένεται να διαταχθεί από τον εισαγγελέα η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ