ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρη Θάλασσα: Νάρκη χτύπησε ελληνόκτητο πλοίο - Τραυματίστηκαν μέλη του πληρώματος

Μαύρη Θάλασσα: Νάρκη χτύπησε ελληνόκτητο πλοίο - Τραυματίστηκαν μέλη του πληρώματος
Ελληνόκτητο πλοίο σημαίας Παναμά Ukraine's Border Guard Service via AP Photo

Νάρκη χτύπησε το πρωί της Τετάρτης (27/12) ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που κατευθυνόταν στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο Έλληνες ναυτικοί και να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα, το πλοίο κινδύνευσε να βυθιστεί, καθώς η πρύμνη του ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του καπετάνιου απέτρεψαν, τελικά, τη βύθιση. Να σημειωθεί πως, υπάρχουν αναφορές για την πρόκληση μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, σημαίας Παναμά στο λιμάνι της πόλης Ίζμαηλ στο Δούναβη, προκειμένου να προμηθευτεί σιτηρά.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, ελληνικής καταγωγής, καθώς και ένας Αιγύπτιος μάγειρας, από συνολικά 18 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εγείρει ανησυχία.

Αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επρόκειτο για ρωσική νάρκη, ωστόσο, η υπόθεση ακόμη διερευνάται.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ