ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Μάνη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Screen grab/ Glomex/ EΡΤ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας στη Μεσσηνία.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, που τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων.

Πηγή: Εφημερίδα «Θάρρος»

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στον ιερό ναό για το τελευταίο «αντίο» στον επισμηναγό, αλλά και για να συμπαρασταθούν στα μέλη της οικογένειάς του, ενώ στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές.

Πηγή: Εφημερίδα «Θάρρος»

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η σύζυγός του, που έμελλε να δει και να καταγράψει σε βίντεο τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Ο 40χρονος επισμηναγός υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε στο ενεργητικό του πάνω από 3.000 ώρες πτήσης.

ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επαμεινώνδα Κωστέα

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι στον άτυχο πιλότο απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου, καθώς έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Ειδικότερα, με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, «με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ