ΕΛΛΑΔΑ

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Επέκταση στα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Επέκταση στα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ
PEXELS

Επέκταση των δωρεάν σεμιναρίων πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ στις «Νταντάδες της Γειτονιάς», προχώρησε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Η υπογραφή του νέου μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου.

Με το εν λόγω μνημόνιο επεκτείνεται ο χρόνος υλοποίησης των σεμιναρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 και όσες και όσοι θέλουν να λάβουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών», μπορούν να εκπαιδευτούν δωρεάν από το ΕΚΑΒ.

Το πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά, είναι απαραίτητο για να συμμετάσχουν οι επιμελήτριες και οι επιμελητές στο πρόγραμμα και χορηγείται όταν οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι ολοκληρώσουν τη διαδικτυακή παρακολούθηση, την πρακτική άσκηση και την αξιολόγηση επιτυχώς.

Η κ. Κεφάλα δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου ότι τα σεμινάρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφάλεια των βρεφών και νηπίων, που θα φροντίζουν οι επιμελητές και οι επιμελήτριες του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, ανέφερε ότι «το ΕΚΑΒ παραμένει, διαχρονικά, αρωγός σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις θετικές δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική στήριξη και την ασφάλεια της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ