ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Απομακρύνεται το ανθρώπινο λάθος - Που εστιάζουν οι έρευνες

Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Απομακρύνεται το ανθρώπινο λάθος - Που εστιάζουν οι έρευνες
Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο των ειδικών, βρίσκονται τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα, προκαλώντας τον θάνατο του 40χρονου πιλότου του Επαμεινώνδα Κωστέα.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας που αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας στην Καλαμάτα, έχουν συλλέξει πληθώρα ευρημάτων από το σημείο της συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο συμμετείχε στην άσκηση με άλλα δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι εμπειρογνώμονες τώρα έχουν να συλλέξουν πληθώρα ευρημάτων από το σημείο της συντριβής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος δείχνουν ότι κάτι βίαιο συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τμήμα του αεροσκάφους βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο της συντριβής, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται, έτσι φαίνεται να ερευνάται το σενάριο της αποκόλλησης τμήματος του Τ-2.

Αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνει το σενάριο του ανθρώπινου λάθους και δίνεται έμφαση στην πιθανότητα της τεχνικής ή κάποιας άλλου είδους δυσλειτουργίας στην πτήση που είχε ως αποτέλεσμα ο Επαμεινώνδας Κωστέας να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε αυτή την τελευταία του πτήση με το εν λόγω εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το μοιραίο Τ-2 ήταν 48 ετών, ένα από τα 40 που παρέλαβε η χώρα μας το 1976. Η Ελλάδα ήταν ο τελευταίος χρήστης τέτοιων αεροσκαφών, τα οποία είναι προς απόσυρση.

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής, σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 40χρονου πιλότου στον οποίο με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ