ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό - Δήλωσε μετανιωμένος

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό - Δήλωσε μετανιωμένος
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, μέσα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Ο Νορβηγός που απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο, και για δύο πλημμελήματα, αυτά της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ισχυρίστηκε ότι έχει κακοποιηθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν ήταν παιδί. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα λόγω ψυχασθένειας.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα» φέρεται να υποστήριξε ο 44χρονος Νορβηγός που ζει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δε θυμόταν τι έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ούτε πως ούτε και το γιατί επιτέθηκε με το μαχαίρι στον 32χρονο αστυνομικό και τον κουμπάρο του που είχαν βγει μαζί.

Σε ότι αφορά το μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του

Δια του συνηγόρου του ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα «όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 - 8 μηνών σε φυλακή» - κατά τον συνήγορό του - για επεισόδιο που έγινε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία (τουλάχιστον) 9 χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Η απολογία του έγινε στην αγγλική γλώσσα, παρουσία διερμηνέα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φονικό έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διασκέδαζε με τον συνομήλικο κουμπάρο του, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, ξέσπασε καβγάς με τον 44χρονο, θαμώνα στο ίδιο μαγαζί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε λογομαχία για ασήμαντη αφορμή, στη συνέχεια της οποίας ο Νορβηγός μαχαίρωσε στο πόδι τον κουμπάρο. Ο 32χρονος έσπευσε να μεσολαβήσει και δέχθηκε θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό του.

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού τελέστηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ