ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλόπιτα για Γκίνες στο Περιστέρι - Ζυγίζει 9 τόνους και μοιράστηκε σε 65 χιλιάδες κομμάτια

Βασιλόπιτα για Γκίνες στο Περιστέρι - Ζυγίζει 9 τόνους και μοιράστηκε σε 65 χιλιάδες κομμάτια
INTIME

Μια τεράστια βασιλόπιτα την μεγαλύτερη που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, και η οποία θα μπορούσε να μπει στο Γκίνες, έφτιαξαν οι αρτοποιοί του Περιστερίου.

Η βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων και μήκους σχεδόν 79 μέτρων κόπηκε σε περισσότερα από 65.000 κομμάτια, με εκατοντάδες φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς. Επίσης περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 5.500 kg αλεύρι, 1.700 kg ηλιέλαιο – λάδι, 500 kg ζάχαρη, 520 kg άχνη, 5.000 αυγά, 30kg πορτοκάλια ξύσμα, 75 kg κονιάκ, 70 kg κανέλλα τριμμένη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε χθες (29/12) τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι.

Η μεγαλύτερη Βασιλόπιτα της Ελλάδας παρασκευάστηκε στο Περιστέρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ