Καμπανάκι Μαγιορκίνη για κορωνοϊό: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία
Καμπανάκι για τη διασπορά του κορωνοιού εν μέσω εορτών χτύπησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Έχουμε υπερδιπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας. «Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.
H αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και η γρίπη που σαρώνει επανέφερε τις μάσκες. Τα νοσοκομεία συνεχώς γεμίζουν αν αναλογιστεί κανείς και τα πολλά περιστατικά άλλων εποχικών λοιμώξεων.
Η αυξημένη κυκλοφορία του κορωνοϊού αλλά και άλλων ιών του αναπνευστικού οδήγησε στην επαναφορά της ισχυρής σύστασης για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, μονάδες υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κλειστές δομές, ενώ απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 60 και των ευπαθών ομάδων με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορονοιού και της γρίπης.
1500 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο
Οι νοσηλείες ασθενών με κορονωϊό το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τις 1500 σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου.
Η κορύφωση της έξαρσης του κορωνοϊού, που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος Ιανουαρίου.
Αυξημένη ζήτηση σε αντιικά, αντιβιώσεις και τεστ από την έξαρση των ιώσεων – Έντονη κίνηση στα φαρμακεία
Η ζήτηση στα διαγνωστικά τεστ έχει δεκαπλασιαστεί, όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί. Σημειώνουν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Λόγω της έξαρσης των ιώσεων, είναι αυξημένη η ζήτηση σε τεστ για τη γρίπη και τον κορωνοϊό, αλλά και για αντιιικά φάρμακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορωνοϊός: Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει εορτών - Αυστηρές συστάσεις ΕΟΔΥ
Κατώτατος μισθός: Τι σημαίνει η αύξησή του πάνω από 950 ευρώ-Ποιοι και πόσο κερδίζουν, παραδείγματα
07:34
Μυστική διπλωματία για την Ουκρανία: Η CIA προτείνει τετ α τετ Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι
07:29
Η NVidia δεν θέλει μόνο να πουλά τα chips του AI – Γιατί δίνει 13 δισ. δολάρια για τη Hugging Face
07:24
«Καίει» η αγορά ακινήτων στα ελληνικά νησιά - Έως και 7.600 €/τ.μ. για ένα σπίτι στην Αντίπαρο
07:12