ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Εικόνες από τη διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη στη Δίρφυ

Εύβοια: Εικόνες από τη διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη στη Δίρφυ
ΑΠΕ ΜΠΕ Φωτογραφία αρχείου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για έναν 38χρονο που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάβασής του στη Δίρφυ στην Ευβοια, το πρωί του Σαββάτου (30/12).

Οι διασώστες, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, παρέδωσαν τον 38/χρονο τραυματία με ασφάλεια στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που τον μετέφερε σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Για τη διάσωσή του είχε σημάνει συναγερμός από το πρωί στο «112», σύμφωνα με όσα αναφέρει το lamiareport.gr. Ο άτυχος άνδρας είχε γλιστρήσει από τον πάγο και το χιόνι και είχε βρεθεί σε απότομη πλαγιά έχοντας ανοιχτό κάταγμα κάτω από το γόνατό του.

Για την διάσωσή του επιχείρησαν έξι άνδρες από την Π.Υ. Χαλκίδας με επικεφαλής τον ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχο Κωνσταντίνο Ψαρρό, μαζί με εθελοντές της Ορειβατικής Ομάδας της περιοχής, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από την ειδική σε ανάλογες διασώσεις ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που έσπευσε από τη Λαμία με 7 άνδρες.

Ο απεγκλωβισμός του από το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολος λόγω του δύσβατου του σημείου και της κατάστασης του τραυματισμού του και για αυτό ειδοποιήθηκε ελικόπτερο, ενώ κοντά του να σημειωθεί ότι είχε σπεύσει και ο αδερφός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ