ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα-Στις φλόγες το δάσος του Σελάκανου

Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα-Στις φλόγες το δάσος του Σελάκανου
Πυρκαγιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Καλή Αχλάδα κοντά στο δάσος του Σελάκανου, στην Ιεράπετρα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο μέτωπα της φωτιάς αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά, τόσο από εναέρια όσο και από επίγεια μέσα, χωρίς ωστόσο να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος, δεδομένων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά καίει το δάσος του Σελάκανου, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Κρήτης, με την κύρια εστία της να βρίσκεται κοντά στο χωριό Μάλες, το οποίο κινδύνευσε χθες. Μάλιστα, όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό, οι αρχές προχώρησαν στην μερική εκκένωσή του.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και υδροφόρες του δήμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Πλέον, στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 25 άτομα από πεζοπόρα τμήματα, 30 στρατιώτες, 4 υδροφόρες δήμων αλλά και δεκάδες εθελοντές ενώ η πυροσβεστική δύναμη ολοένα και ενισχύεται.

Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη το πρωί της Τρίτης, μετά και τις ρίψεις νερού που κάνουν τρια πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Δείτε το βίντεο από το cretapost.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ