ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβυσσος: Πώς έγινε η απαγωγή του δικηγόρου - Συνελήφθη Μολδαβός

Ανάβυσσος: Πώς έγινε η απαγωγή του δικηγόρου - Συνελήφθη Μολδαβός
INTIME

Μέλος μεγάλου κυκλώματος λαθροδιακινητών, ο οποίος μάλιστα είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης είναι ο Μολδαβός που συνελήφθη από τις Αρχές ως ένας από τους δύο δράστες της απαγωγής και ληστείας του 29χρονου δικηγόρου-συμβούλου ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ο Μολδαβός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε καμία σχέση με την απαγωγή και τα όσα συνέβησαν στην Ανάβυσσο στις 3 Ιανουαρίου, ενώ όπως είπε στις Αρχές, ήταν στο σημείο με πρόθεση να εισβάλλει για να διαρρήξει ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Το χρονικό - H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολα έγιναν 03-01-2024, τουλάχιστον δύο δράστες ακινητοποίησαν με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, το θύμα τους έξω από σπίτι φιλικού του προσώπου, σε οδό, κάθετη της επαρχιακής οδού Κερατέας-Αναβύσσου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού.

Αφού έδεσαν το θύμα με χειροπέδες, στη συνέχεια, τον επιβίβασαν στη θέση συνοδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός του ίδιου οχήματος και τον έτερο να επιβιβάζεται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ασημί χρώματος, χωρις πινακίδες κυκλοφορίας και να ακολουθεί. Με τα ανωτέρω οχήματα μετέφεραν το θύμα σε δασώδη περιοχή, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ του αλλου ΙΧ αυτοκινήτου.

Αμέσως μετά αφού κινήθηκαν για μικρή απόσταση με τα οχήματα, τα ακινητοποίησαν και με χρήση σωματικής βίας και απειλές του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους αναφέρει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας -3.000- ευρώ. Έπειτα, αφού επιβίβασαν εκ νέου τον παθόντα στo Ι.Χ.Ε. , ιδιοκτησίας του, έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον παθόντα στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την οικία του. Μετά από αρκετή ώρα, ο παθών κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες και περπατώντας κατάφερε να προσεγγίσει περί ώρα 21:40’ οικία της περιοχής του Σαρωνικού και στη συνέχεια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του.

Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να μεταβούν για να διαρρήξουν οικία στους Αμπελόκηπους. Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για όσα έγιναν. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης / Ομάδα Ζ’ άμεσα μετέβησαν με σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στο σημείο και εντόπισαν τον έναν από τους δράστες να εξέρχεται της πολυκατοικίας της οδού Γεροστάθη. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον προσάγουν στην Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα (1) καπέλο, τύπου τζόκει, χρώματος μαύρου,

• ένα (1) ζευγάρι δερμάτινα γάντια, χρώματος μαύρου.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο από τους Αστυνομικούς της Ομάδα Ζ’ και την καταδίωξη του (Α), έτερος Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας και συγκεκριμένα επί της συμβολής των οδών Γεροστάθη και Πιτάνης, Ι.Χ.Ε. όχημα SEAT IBIZA, λευκού χρώματος με αναμμένη μηχανή στο οποίο επέβαινε οδηγός.

Αφού ο Αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος εκκίνησε το όχημα προς το μέρος του, με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ