ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - κακοκαιρία: Έκτακτες ρυθμίσεις στην εθνική Αθηνών - Πατρών, υπό το φόβο κατολισθήσεων

Πάτρα - κακοκαιρία: Έκτακτες ρυθμίσεις στην εθνική Αθηνών - Πατρών, υπό το φόβο κατολισθήσεων
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται, για προληπτικούς λόγους, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από ενδεχόμενη κατολίσθηση χωμάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Σε επιφυλακή οι αρχές

Στο μεταξύ η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων έχει τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έως και αύριο Κυριακή, 7/1, .

Η απόφαση ελήφθη λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και την έκδοση ειδοποίησης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για επικράτηση έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ενισχυθούν κατά τόπους στα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή (07-01-2024):

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 7 με 8 και τις πρωινές ώρες κατά τόπους 9 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ