ΕΛΛΑΔΑ

Αττική και Θεσσαλονίκη στο έλεος της κακοκαιρίας - Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν

Αττική και Θεσσαλονίκη στο έλεος της κακοκαιρίας - Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν
Eurokinissi/ φωτο αρχείου

Η κακοκαιρία εξπρές που «χτυπά»  τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα, προκάλεσε αρκετά προβλήματα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των ισχυρότατων καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων Αττική και  Θεσσαλονίκη.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι που σαρώνουν από το βράδυ του Σαββάτου το σύνολο της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για ξεριζωμένα δέντρα που έπεσαν σε δρόμους διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αττική

Το δυνατό μπουρίνι που έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής την Αττική, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε Φιλοθέη, Ψυχικό Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι κυρίως με πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και με δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν στην Αττική περιοχές όπως Φιλοθέη, Ψυχικό, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι με αποτέλεσμα τα πεσμένα δέντρα να έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές και σε μάντρες σπιτιών. Κάδοι έχουν παρασυρθεί στη μέση των δρόμων από την καταιγίδα που θύμισε ανεμοστρόβιλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω της διακοπής του ρεύματος ή για άντληση υδάτων.

Κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστική κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «από το ότι αυτή της μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε όσον αφορά τις ριπές του ανέμου η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06:30 το πρωί περίπου είχαμε σε όλη την Αθήνα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα βόρεια προάστια.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Συνολικά το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ της Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ