ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Κυνηγός έπεσε σε γκρεμό, εκπυρσοκρότησε το όπλο του και ακρωτηριάστηκε το χέρι του

Λάρισα: Κυνηγός έπεσε σε γκρεμό, εκπυρσοκρότησε το όπλο του και ακρωτηριάστηκε το χέρι του
Unsplash

Άσχημη κατάληξη είχε το κυνήγι στο οποίο πήγε ένας 38χρονος από χωριό της Λάρισας την Κυριακή στον Κίσσαβο καθώς κατέληξε με ακρωτηριασμό του χεριού του.

Η περιπέτεια για τον 38χρονο ξεκίνησε όταν υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να γλίστρησε σε χαράδρα ενώ κατά την πτώση το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου τους φίλους του πως έχει τις αισθήσεις του, ενώ άμεσα στήθηκε επιχείρηση από την ΕΜΑΚ. Ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης τον μετέφερε μετά τις 5 το απόγευμα στην 110 Πτέρυγα Μάχης κι από εκεί διακομίσθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο.

Λόγω της σοβαρότητας του τραύματος ο 38χρονος κυνηγός διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το τραύμα που είχε προκληθεί από μεγάλου διαμετρήματος βολίδα του προκάλεσε τέτοια βλάβη στον βραχίονα του ενός χεριού, που χρειάστηκε ο ακρωτηριασμός του.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν το πρωί της Δευτέρας ότι η κατάσταση της υγείας του 38χρονου φαίνεται να σταθεροποιείται.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το ατύχημα

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα (σ.σ. χθες) Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τραυματισμό άνδρα, σε δύσβατη περιοχή πλησίον του οικισμού Σπηλιά της Δ.Ε. Νέσσωνος Λάρισας.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 14 πυροσβέστες του 1ου και 3ου ΠΣ Λάρισας καθώς και της Ο.Ο.Ε.Δ. της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Μετά από έρευνες, οι Πυροσβέστες, με την παρουσία ιδιωτών, εντόπισαν τον άνδρα, βαριά τραυματισμένο, πλησίον του οικισμού Σπηλιά της Δ.Ε. Νέσσωνος Λάρισας.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή διασωστών και γιατρού του ΕΚΑΒ, οι Πυροσβέστες αφού τον ανέσυραν, τον μετέφεραν με φορείο σε ασφαλές σημείο και παρελήφθη από ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μεσημεριανές ώρες, σήμερα (σ.σ. χθες) Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ