Πάτρα: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 33 χρόνια από το θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα
Εκδηλώσεις μνήμης από τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (9/1) έξω από το σχολείο που φέρει το όνομά του στην Πάτρα.
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο γιος του και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο μαζί με την μητέρα του και την αδελφή του.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας, εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων των δασκάλων και της ΟΛΜΕ, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς και η ΠΑΣΠ.
Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν καθηγητής μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το όνομά του έγινε γνωστό, όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91 από τον, πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Καλαμπόκα τον Ιανουάριο του 1991.
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47