ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα έχει ο 9χρονος που νοσηλεύεται στο Παίδων

Ηλεία: Εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα έχει ο 9χρονος που νοσηλεύεται στο Παίδων
ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θετικά είναι τα νέα για τον εννιάχρονο από τη Νέα Φιγαλεία Ηλείας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως τόνισε η μητέρα του, σύμφωνα με το patrisnews.com το παιδί δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα, κάτι που έδειξαν οι εξονυχιστικές εξετάσεις που του έγιναν στο ειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο 9χρονος από τη Νέα Φιγαλεία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στην υγεία του και οι ιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει και θα βγει σύντομα νικητής στην περιπέτεια που περνά.

Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει να βρίσκεται στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση, αλλά όπως τόνισε η μητέρα του, τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να το ξυπνήσουν και να το μεταφέρουν σε κλίνη, όπου θα παρακολουθείται για κάποια 24ωρα, πριν τελικά ανάψουν το «πράσινο» φως για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Χαρακτηριστικά η μητέρα του, που είναι συνεχώς δίπλα στον μαθητή τόνισε:

«Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά και σήμερα (σ.σ. χθες) θα το ξυπνήσουν και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μπει σε δωμάτιο. Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό μου λένε. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ