ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο στην 23χρονη που υπεβλήθη στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντατό δότη - Τον πατέρα της

Εξιτήριο στην 23χρονη που υπεβλήθη στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντατό δότη - Τον πατέρα της
Υπουργείο Υγείας

Εξιτήριο έλαβε σήμερα Παρασκευή από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» η 23χρονη ασθενής Ελένη Αϊλαμάκη, η οποία προ ημερών υπεβλήθη με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, τον πατέρα της 50 ετών.

Η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering.

Την 23χρονη επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την δύσκολη αυτή επέμβαση, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διενεργεί τόσο εξειδικευμένες και δύσκολες μεταμοσχευτικές επεμβάσεις. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το «Λαϊκό» νοσοκομείο μας, μία εξαιρετική πανεπιστημιακή κλινική. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο ανήκει το Λαϊκό Νοσοκομείο και ιδιαίτερα τον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, που έδωσε ελπίδα σε πάρα πολλούς ασθενείς ότι μπορούν να γλιτώσουν από μία τόσο σοβαρή ασθένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ