ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στη δομή αλληλεγγύης της Ερεσού

Μυτιλήνη: Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στη δομή αλληλεγγύης της Ερεσού
EUROKINISSI

Τη δομή αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο στη Σκάλα Ερεσού στη Δυτική Μυτιλήνη, κατέστρεψαν άγνωστοι. Έφτασαν με αυτοκίνητο στη μία τα ξημερώματα και έσπασαν τις τουαλέτες και τον νιπτήρα, κατέστρεψαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έσκισαν τις φωτογραφίες από το αυτοοργανωμένο μπλόκο Αφεντέλι, που προστάτεψε την παραλία από την τσιμεντοποίηση.

Η δομή αλληλεγγύης «το Γιουσουρούμ» αποτελούσε έναν χώρο, όπου μπορούσε κάποιος που είχε ανάγκη, να βρει μεταχειρισμένα ρούχα, αντικείμενα, βιβλία, όλα ανταλλασσόντουσαν με ένα συμβολικό αντίτιμο. Με τον καθένα να δίνει ό,τι επιθυμεί όχι ως αγορά αλλά ως μέρος της αλληλεγγύης για την στήριξη της προσπάθειας. Η δομή αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μεταξύ των ανθρώπων, και έρχεται να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη στην Ερεσό. Εδώ και ένα χρόνο αποτέλεσε και το στέκι του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συλλόγου «Πρωτοβουλίας Ερεσού», που αντιτάχθηκε στο σχεδιασμό να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία.

«Όποιος επιτίθεται σε μία κοινωνική δομή που θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς στην Ερεσό, που βοηθάει ανθρώπους του χωριού, επιτίθεται στην ουσία στην ίδια την Ερεσό και τους κατοίκους της» σημειώνει η Πρωτοβουλία, που ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτής ης τραμπουκικής επίθεσης και καλεί αύριο στις 10:00 το πρωί για να ξαναστηθεί η δομή αλληλεγγύης.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου σημειώνει ότι «καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που έγινε στις 12/1 στη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης Ερεσού «το Γιουσουρούμ». Καλούμε τους κατοίκους της Ερεσού και όλους τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στην καταστροφή των παραλιών μας. Το ύφος και ο τρόπος της επίθεσης δείχνει ένα και μόνο πράγμα, ότι αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι την προάσπιση των δικαιωμάτων μας από εμάς τους ίδιους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ