ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Ήθελα να τον κάνω να ομολογήσει» υποστηρίζει ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Βόλος: «Ήθελα να τον κάνω να ομολογήσει» υποστηρίζει ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Αύριο Δευτέρα (15/1) θα απολογηθεί ο 50χρονος που δολοφόνησε τον κουνιάδο του στον Βόλο, με τον δράστη να είναι αντιμέτωπος με δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια ο πελάτης του λέει ότι «δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει κανέναν». «Τον κάλεσα εκεί για να τον κάνω να ομολογήσει. Αυτός επειδή ήταν τριπλάσιος σε μέγεθος από εμένα δε με φοβήθηκε καθόλου δεν με υπολόγισε, με πλησίασε και φοβούμενος πια ότι θα με αφοπλίσει και θα με χτυπήσει, θα με σκοτώσει, εκείνη την στιγμή πυροβολησα ενστικτωδώς χωρίς να σκεφτώ τίποτα», υποστηρίζει ο 50χρονος σύμφωνα με τον κ. Κούγια.

Μιλώντας στο MEGA, ο έταιρος συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Βασιλικός, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον Αλέξη Κούγια την υπεράσπιση του 50χρονου, ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης δεν αποδέχεται την κατηγορία πως εκτέλεσε τον κουνιάδο του εν ψυχρώ.

«Αρνείται την ανθρωποκτόνο πρόθεση και αρνείται ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Την καραμπίνα, εξήγησε, ότι την πήρε μαζί του, διότι ο θανών είχε βίαιο παρελθόν και επειδή φοβόταν ότι μετά τις αποκαλύψεις που θα γίνονταν, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του και την υγεία του. Την πήρε για προστασία», είπε ο κος Βασιλικός.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «αλήτης» και πως «δεν ήταν καλός πατέρας» από την σύντροφο του 50χρονου, ο δικηγόρος σχολίασε τα εξής:

«Πιστεύω το είπε πάνω στη ψυχική της ταραχή, γιατί δεν θα προχωρούσε σε σύμφωνο συμβίωσης με κάποιον που θεωρούσε αλήτη. Φαντάζομαι θα μετανιώσει γρήγορα αυτόν τον χαρακτηρισμό».

Τον σκότωσε γιατί βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 9 ετών

Ο 50χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι πήρε την απόφαση να δολοφονήσει τον κουνιάδο του καθώς το πρωί της Τρίτης (9/01) η 18χρονη κόρη του, αποκάλυψε πως ο 33χρονος την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, την εκβίαζε πως θα δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τις αρρωστημένες πράξεις του, αποσπώντας της χρηματικά ποσά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ