ΕΛΛΑΔΑ

Ιράν: Υγιείς όλοι οι ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ - Επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη

Ιράν: Υγιείς όλοι οι ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ - Επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη
marinetraffic.com

Καλά στην υγεία τους είναι οι 19 ναυτικοί μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η ασφαλιστική εταιρεία του δεξαμενόπλοιου St. Nikolas που τελεί υπό κατάληψη στο Ιράν.

Οι επαφές για την επελευθέρωση του Έλληνα δόκιμου πλοιάρχου διεξάγονται πλέον σε κορυφαίο του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρέσβης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τεχεράνη, καταθέτοντας επίσημο αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του δόκιμου πλοιάρχου. Είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Νωρίτερα, το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Μ/Τ ST. NIKOLAS επισκέφθηκε, μετά από άδεια των ιρανικών αρχών, ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα (P&I Club) της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Empire Navigation Inc.

Το ST. NIKOLAS παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν. Όπως αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας, ο εκπρόσωπος συναντήθηκε με μέλη του πληρώματος προκειμένου να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και επιβεβαίωσε ότι όλοι οι ναυτικοί είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Στο ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 19 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο δόκιμος Έλληνας πλοίαρχος. Οι δορυφορικές επικοινωνίες με το σκάφος εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένες.

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατελήφθη από ομάδα ενόπλων ενώ έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα στο Ιράκ με προορισμό την Aliaga στην Τουρκία μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Όπως έχουν μεταδώσει ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε μετά από δικαστική εντολή από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ