ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Καθηγητής χτυπήθηκε από ρεύμα μέσα στο σχολείο μπροστά στους μαθητές

Ρέθυμνο: Καθηγητής χτυπήθηκε από ρεύμα μέσα στο σχολείο μπροστά στους μαθητές
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθηγητής υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μαθήματος εργαστηρίου στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Ο εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην Καρδιολογική Κλινική για προληπτικούς λόγους.

Το γεγονός ανησύχησε ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου ενώ ενημερώθηκαν άμεσα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του Εργαστηρίου Πληροφορικής της σχολικής μονάδας υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν τοποθέτησε ηλεκτρονικό υπολογιστή προς ηλεκτροδότηση σε ένα πολύμπριζο.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, τινάχτηκε προς τα θρανία μπροστά στους μαθητές του.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία του διευθυντή του Πειραματικού, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε η παραμονή του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην καρδιολογική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπε -σύμφωνα με ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου- πρόκειται για ένα ελαττωματικό πολύμπριζο, αλλά σε καμία περίπτωση, επισήμανε, για μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ