ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Το λαθρεμπόριο τσιγάρων πίσω από τα συμβόλαια θανάτου - Ερευνάται «ορφανό» DNA

Greek Mafia: Το λαθρεμπόριο τσιγάρων πίσω από τα συμβόλαια θανάτου - Ερευνάται «ορφανό» DNA
Eurokinissi

Ένας ανελέητος πόλεμος για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά των λαθραίων τσιγάρων είναι πίσω από τη δολοφονία Σκαφτούρου - Ρουμπέτη από την ομάδα των ομογενών, από την οποία που όπως φαίνεται ήθελαν να μπουν την συγκεκριμένη αγορά και έβγαλαν από τη μέση τα δύο πρόσωπα της Greek Mafia με έντονη δραστηριότητα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Όπως αποκαλύπτεται η ομάδα των εκτελεστών έγαλαν από τη μέση τον Γιάννη Σκαφτυούρο για να ανοίξει ο δρόμος τους στο θέμα των λαθαίων τσιγάρων και ο Βασίλης Ρουμπέτης που για χρόνια ήταν στα ίδια πλευρά το ποταμού με τον Σκαφτούρο, ως αντεκδίκηση έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητο του εκετελεστή στη Λεωφόρο Νάτο 100.

Ο πόλεμος, όμως, συνεχίστηκε και λίγο καιρό αργότερα η ομάδα των ομογενών σκοτώνει τον Ρουμπέτη, ενώ για να κάμψει οποιαδήποτε παρουσία της ομάδας Σκαφτούρου δεν διστάζουν να πυροπολήσουν φορτηγά στον Ασπρόπυργο που ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του Σκαφτούρου.

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξετυλιχθεί το κουβάρι άρχισε όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν πριν τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει ήδη τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες για τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη.

Μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο βρίσκουν δύο κινητά τηλέφωνα, στα οποία μετά από ανάλυση στη Διεύθυνση Πληροφοριών, οι Αρχές διαπιστώνουν ότι οι εκτελεστές παρακολουθούσαν το στίγμα του Βασίλη Ρουμπέτη από τη στιγμή που έφευγε από το σπίτι, πήγαινε στο βενζινάδικο, ακόμη και στο γήπεδο.

Μετά από αλληλλογραφία με τις αρχές τη Ουκρανίας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτά τα δύο κινητά είχαν αγοραστεί από την Οδησσό, όμως δεν μπορούσαν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η περιοχή που αγοράστηκαν είναι υπό ρωσικό έλεγχο.

Για τη δολοφονία του Ρουμπέτη και του Μαυρόπουλου στην Πιερία, χρησιμοποιήθηκε ένας εκτελεστής που τώρα είναι έγκλειστος στις φυλακές καθώς για 20 χρόνια κυκλοφορούσε με πλαστά έγγραφα.

Πάντως η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα καθώς υπάρχει κοινό ορφανό DNA, τόσο στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σκαφτούρου, όσο και στο επιχειρησιακό ΙΧ αυτοκίνητο για τη δολοφονία Ρουμπέτη.

Όσο για το κίνητο της δολοφονίας Μαυρόπουλου στην Πιερία, αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με λαθραία τσιγάρα, όμως μέσω της Ιντερπόλ οι αστυνομικοι ενημερώθηκαν ότι ο Μαυρόπουλος μαζί με δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση γνωρίζονταν στην Ουκρανία και μάλιστα είχαν εμπλοκή στο Κίεβο σε ληστείες και κλοπές.

Όσο αφορά τα όπλα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα δεν αποκλείεται αυτά να τους τα προμήθευε ο έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Μαυροβουνίου, όπου βρέθηκε μετά τη σύλληψή του, καθώς έλεγχος αποκάλυψε οτι οδηγούσε ένα όχημα γεμάτο όπλα στο Μαυροβούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ