ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Συνελήφθη ο 23χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο

Μέγαρα: Συνελήφθη ο 23χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο
EUROKINISSI

Στη σύλληψη του 23χρονου Ρομά από τα Μέγαρα, που έστειλε στο νοσοκομείο τον 4χρονο γιο της συντρόφου του προχώρησαν οι αστυνομικοί της  ΟΠΚΕ το πρωί της Παρασκευής.

Σε βάρος του νεαρού Ρομά έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ μετά από πληροφορίες που έλαβε η ΕΛΑΣ για το πού κρυβόταν ο 23χρονος Ρομά.

Το ιστορικό βίας και οι βάναυσοι ξυλοδαρμοί

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 10 Ιανουαρίου, όταν το 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα μετά από κακοποίηση.

Ο 4χρονος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον 23χρονο ρομά, οδηγώντας τον στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να τον διασωληνώνουν και να χαρακτηρίζουν την κατάσταση του ιδιαίτερα κρίσιμη.

Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες οι γιατροί κατάφεραν να αποσωληνώσουν το παιδί με την κατάσταση της υγείας του να εξακολουθεί να είναι σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι στην πολύτεκνη οικογένεια, υπήρχε ιστορικό βίας, με το παιδί να έχει πέσει κι άλλες φορές θύμα ξυλοδαρμού.

Όπως είχε αναφέρει η μητέρα του 4χρονου στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 23χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον τετράχρονο αλλά και στην ίδια.

Μάλιστα πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο ο 4χρονος μετά από βίαιο ξυλοδαρμό.

Είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ