ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης
Eurokinissi

Η ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ελλάδα και κυρίως τα βόρεια της χώρας, έχει προκαλέσει το κλείσιμο αρκετών οδικών δικτύων λόγω της χιονόπτωσης ενώ σε κάποιους άλλους δρόμους χρειάζεται η χρήση αλυσίδων για την διέλευση των οχημάτων.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και του παγετού απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους για Άγιο Βασίλειο, Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα.

Αλυσίδες χρειάζονται σε ορεινά σημεία του Πολυγύρου και στο οδικό δίκτυο από Αρναία προς Ιερισσό. Την ίδια στιγμή ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χ. Στεργιάδη έχει απαγορευθεί η διέλευση των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου, στην Επαρχιακή οδό Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και στην Επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου - Προχώματος, στο τμήμα από τη διασταύρωση Βαθυλάκκου - Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Ξηροχωρίου, Δήμου Χαλκηδόνος.

Η κακοκαιρία που έχει ντύσει στα λευκά αρκετέ περιοχές της Βορείου Ελλάδας ευτυχώς δεν έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία καθώς το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό.

Η Εγνατία οδός σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαο Συλλίρη, είναι ανοιχτή, όμως, όπως επισημαίνει «οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ή να φοράνε χιονολάστιχα».

Σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκεί η κατάσταση είναι ήπια καθώς το χιόνι έπεσε μόνο σε ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Χουβαρδά, «αλυσίδες χρειάζονται μόνο σε ορεινές περιοχές λόγω του παγετού, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σαμοθράκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ