ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό        

Ξάνθη: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό        
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό προχώρησαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Και γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρέμεναν κλειστοί από το Σάββατο (20/1) λόγω χιονόπτωσης.

Λίγο πριν τις 12 άνοιξε και ο επαρχιακός δρόμος ΧορτιάτηΑγίου Βασιλείου. Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό ΩραιοκάστρουΜελισσοχωρίου αλλά και στην στην Επαρχιακή οδός Ξηροχωρίου – Προχώματος, η οποία παρέμενε κλειστή από το βράδυ του Σαββάτου στο τμήμα από τη διασταύρωση ΒαθυλάκκουΑγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Ξηροχωρίου.

Την ίδια ώρα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς.

Ακόμα, οι οδηγοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Από την απόφαση εξαιρούνται τα οχήματα τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ