ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Φρούριο τα δικαστήρια για την απολογία του 50χρονου κρεοπώλη

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Φρούριο τα δικαστήρια για την απολογία του 50χρονου κρεοπώλη
Facebook

Την πόρτα του ανακριτή περνά σήμερα (22/1) ο κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται ότι  σκότωσε τον 31χρονο Μπάμπη από το Μεσολόγγι με τις έρευνες για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται.

To Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου μάλιστα έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Ισχυρότατες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το tempo24.news έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά των Δικαστηρίων, ενώ έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, ώστε να μην είναι εφικτή η προσέγγιση κόσμου, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις φοβούνται επεισόδια από συγγενείς και φίλους του αγνοούμενου.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 31χρονο με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρατά το στόμα του κλειστό. Παράλληλα συνεχίζει να μην δίνει εξηγήσει για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν από τις έρευνες και τα κενά μνήμης που ο ίδιος επικαλέστηκε, ωστόσο, ακολούθησε την ίδια γραμμή, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Οι έρευνες κατέρριψαν και έναν από τους ισχυρισμούς του ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 50χρονο έδειξαν ότι εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης δεν είχε κάνει χρήση ουσιών -και συγκεκριμένα κάνναβης όπως ισχυριζόταν.

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ένας 36χρονος του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου.

Σε ότι φορά τις έρευνες ειδική ομάδα με τρεις σκύλους, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων, έφτασαν στην περιοχή κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του 31χρονου.

Στο Μεσολόγγι έχει μεταβεί και ομάδα που συμμετείχε στις έρευνες στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες φαίνεται να μην είχαν ραντεβού για κυνήγι και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι οι τελευταίες συζητήσεις αφορούσαν το κυνήγι θησαυρού.

Τι δείχνουν οι κάμερες

Ο νεαρός άνδρας και ο 50χρονος το βράδυ της εξαφάνισης κατέληξαν πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο, που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη. Η ίδια κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα.

Κάμερα ασφαλείας, η οποία ανήκει σε μίνι μάρκετ, κατέγραψε τις κινήσεις 50χρονου κρεοπώλη. Ο τελευταίος καταγράφηκε λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρνονου να πηγαίνει στο μίνι μάρκετ και να αγοράζει χαρτί κουζίνας.

Ο κατηγορούμενος διακρίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και βιαστικός ενώ φαίνεται να κοιτάζει συνεχώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ