Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή στους Τούρκους στρατιωτικούς
Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών κατέθεσε ότι η απόφασή τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία ήταν «υπόθεση ζωής και θανάτου».
«Ήμουν με την οικογένειά μου και έπινα καφέ, όταν μου είπαν να πάω στη μονάδα γιατί κάτι συνέβαινε. Δεν μου είπαν περί τίνος πρόκειται» ανέφερε ένας Τούρκος στρατιωτικός.
Άλλος κατέθεσε ότι επικοινώνησαν με τον αξιωματικό υπηρεσίας αλλά «μας είπε "μην γυρίσετε, δεν είναι ασφαλές". Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον διοικητή αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις μας».
Οι οκτώ Τούρκοι πάντως θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό κράτηση για λόγους ασφαλείας και μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου.
Παρέμβαση Μητσοτάκη και άλλων 16 ηγετών της Ε.Ε. για την προστασία των αγροτών στο νέο προϋπολογισμό
19:32
Συγκέντρωση κατοίκων στην Κυψέλη για τις ζημιές στα κτήρια - Παρόντες Δούκας, Δούρου, Κανέλλη
19:22
Αλλαγές στα δρομολόγια του Τραμ την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου
19:12
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Ελληνίδα ερευνήτρια εξηγεί γιατί απεργούν 3.000 εργαζόμενοι
19:01