ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Η σορός του Μπάμπη «ψάχνει» δολοφόνο και όπλο - Αυξάνεται η «πίεση» στον κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Η σορός του Μπάμπη «ψάχνει» δολοφόνο και όπλο - Αυξάνεται η «πίεση» στον κρεοπώλη
Έρευνες εντοπισμού αγνοουμένου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς χθες το απόγευμα εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου μέσα σε βάλτο, όχι όμως ο δολοφόνος, αλλά και το όπλο της δολοφονίας. Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση παραμένει «ορθάνοιχτη», καθώς οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας και επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν πως ο δολοφόνος «ξεφορτώθηκε» το όπλο πιθανότατα στον βάλτο προκειμένου να καλύψει την εγκληματική του ενέργεια. Η εύρεση του όπλου είναι στις πρώτες προτεραιότητες των αστυνομικών που διεξάγουν τις έρευνες, καθώς από αυτό θα προκύψουν πολλά ακόμη συμπεράσματα.

Αρχικά θα εξεταστεί για DNA, αποτυπώματα και θα ακολουθήσει βαλλιστική εξέταση. Φυσικά, μία πιθανή εύρεση γενετικού υλικού πάνω στο όπλο της δολοφονίας, θα μπορούσε να «δέσει» την υπόθεση με τον δολοφόνο και να απλοποιήσει τη δουλειά των ανακριτών.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται περισσότερα ευρήματα από την έκθεση των ιατροδικαστικών εξετάσεων που αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Μπάμπη. Συγκεκριμένα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα γίνει σήμερα στην Πάτρα, θα «σφραγίσει» την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή θα αποσαφηνίσει το εάν ο θάνατος επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε το θύμα, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Επίσης, θα ξεκαθαριστεί εάν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός του. Παράλληλα, δείγματα DNA που θα ληφθούν από τα ρούχα και τα νύχια του άτυχου άνδρα, θα δείξουν εάν ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει προφυλακιστεί ήρθε σε επαφή (ή εάν πάλεψε) με τον 31χρονο. Όσον αφορά στην επίσημη -τυπική- ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Σημειώνεται πως από την μακροσκοπική ιατροδικαστική εκτίμησης του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, διαγνώστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί από κυνηγετικό όπλο. Από την εξέταση προέκυπτε πως το θύμα είχε εμβληθεί πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο από κοντινή απόσταση, ενώ εντοπίστηκαν και αρκετά τραύματα σε πόδια και χέρια, όμως λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να εξάγει περισσότερα συμπεράσματα.

Υπό πίεση ο βασικός ύποπτος

Παράλληλα, με τις αστυνομικές έρευνες, ιδιαίτερη σημασία θα έχει η πορεία των ανακρίσεων του 50χρονου. Ο κρεοπώλης οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία του Μπάμπη, αλλά δεν «έσπασε» ούτε όταν τον ενημέρωσαν για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου. Επέμεινε στην εκδοχή του ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου, ο κρεοπώλης δεν έχει αποδεχθεί τίποτα απ' όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά από την 7ωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κατά την έξοδο του κρεοπώλη από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, όμως μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτω από ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Νωρίτερα, οι ισχυρισμοί του είχαν καταρριφθεί ένας προς ένας, καθώς ο ίδιος υποστήριζε πως το επίμαχο βράδυ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις και οι αναλύσεις βγήκαν «καθαρές». Παράλληλα, ο ίδιος έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, όπως στις ώρες συνάντησης με τον αγνοούμενο. Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αποκλείει ο 50χρονος να έδρασε μόνος και πιθανολογεί πως υπάρχουν και συνεργοί.

Τα άλλα τέσσερα πρόσωπα

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας του Μπάμπη, τέσσερα ακόμα άτομα είχαν κληθεί από την αστυνομία για να καταθέσουν γύρω από την υπόθεση.

Πρόκειται για τον 36χρονο φίλο του κρεοπώλη, τον 35χρονο που τον φιλοξένησε στην ορεινή Ναυπακτία την επομένη της εξαφάνισης του Μπάμπη, αλλά και δύο γυναίκες. Η μία από τις γυναίκες είναι εκείνη που αναζητούσε τηλεφωνικώς και, μάλιστα, αγωνιωδώς με συνεχείς κλήσεις ο κρεοπώλης τη νύχτα της εξαφάνισης του 31χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ