ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εκβίαση και δωροληψία

Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εκβίαση και δωροληψία
Φωτογραφία αρχείου IN TIME / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν γιατί εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άτομα που εργάζονται σε οικοδομές, προκειμένου να παραλείψουν αστυνομικούς ελέγχους, με το ανάλογο... τίμημα, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Παράλληλα οι αστυνομικοί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τα εγκλήματα που διέπραξαν οι αστυνομικοί αυτοί ανακάλυψε μετά από έρευνες η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε πως ο πρώτος αστυνομικός απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, για να τους ενημερώνει για τυχόν ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς και έντεκα περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο δεύτερος αστυνομικός δρούσε με αντίστοιχο τρόπο, ωστόσο ήταν εκείνος που πραγματοποιούσε περιπολίες και ελέγχους σε εργοτάξια και σπίτια, στα οποία πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες. Απαιτούσε είτε από τους οικοδόμους, είτε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, διαφορετικά τους απειλούσε με σύλληψη.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα τη Σαλαμίνα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 32.240 ευρώ,
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
  • Δύο δίκαννα και ένα μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,
  • πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,
  • κυνηγετικό μαχαίρι και
  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ