ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Αντικαθίσταται το 50% των «προκάτ» νηπιαγωγείων από σύγχρονα κτήρια

Νέα Σμύρνη: Αντικαθίσταται το 50% των «προκάτ» νηπιαγωγείων από σύγχρονα κτήρια
Φωτογραφία αρχείου νηπιαγωγείου στη Νέα Σμύρνη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προτεραιότητα στη σχολική στέγη δίνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, θέτοντας ως στόχο την αντικατάσταση των «προκάτ» κατασκευών που στεγάζονται τα νηπιαγωγεία της πόλης, από σύγχρονα κτήρια, που θα διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υποδομές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουτελάκη, σκοπός είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει καταργηθεί το 50% των «προκάτ» σταθμών.

Η αρχή γίνεται με το νηπιαγωγείο που βρίσκεται στη διασταύρωση οδών Ιωνίας και Περγάμου, καθώς από τον δήμο ανακοινώθηκε ότι το έργο περνάει στο στάδιο της δημοπράτησης για τον Φεβρουάριο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να λειτουργήσει κανονικά τη νέα σχολική χρονιά.

Να σημειωθεί ότι, ο δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει τα «ΠΡΟΚΑΤ» που στεγάζουν σήμερα νηπιαγωγεία «καταυλισμούς». Τα νέα κτήρια αναμένεται να κατασκευαστούν στις περιοχές του Άλσους της Νέας Σμύρνης και του Φάρου. Μέχρι σήμερα τα παιδιά των περιοχών αυτών φτάνουν σε απομακρυσμένα νηπιαγωγεία με πούλμαν, που αναχωρούν από τις περιοχές κατοικίας τους.

Η εκτίμηση της δημοτικής Αρχής είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν καταργηθεί τα «ΠΡΟΚΑΤ» νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο προαύλιο του Παιδικού Σταθμού επί της οδού Μηδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ