Ένταση στην Πατησίων μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο (Vids)
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Πέμπτης (25/01).
Ειδικότερα, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους, ενώ υπήρξαν και υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στον Βόλο (Θόλο), στην Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), στην Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), στο Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.
Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για σήμερα είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, καλώντας όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ από ομάδα αγνώστων και κρότου λάμψης από την ΕΛΑΣ
Το SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Εχθρό το Λαού με τον Willem Dafoe
15:14
Θεσσαλονίκη: «Είχε προσπαθήσει να με πνίξει» - Τι υποστήριξε η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο
15:13
Κατζ: To Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει από τον νότιο Λίβανο ακόμη και αν το απαιτήσουν οι ΗΠΑ
14:58
Πλεύρης: Απέλαση αλλοδαπού με νόμιμη άδεια - Καλεί σε βίντεο μετανάστες να έρθουν παράνομα στη χώρα
14:50