ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με βοριάδες και χιόνι: Κατρακυλά ο υδράργυρος από την Κυριακή

Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με βοριάδες και χιόνι: Κατρακυλά ο υδράργυρος από την Κυριακή
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για νέα ψυχρή εισβολή από την Κυριακή, κάνει λόγο η μετεωρολόγος, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Η θερμοκρασία όπως λέει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, θα πέσει αισθητά, συνοδεία βοριάδων, ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές και τα χιόνια κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Για την Παρασκευή σύμφωνα με την Νικολέτα Ζιακοπούλου, περιμένουμε ηλιοφάνεια με ασθενείς τοπικές βροχές μόνο στο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 13 βαθμούς, εως 16 στα υπόλοιπα με πρωινό παγετό σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 3 εως 16 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετό ήλιο και πιθανές βροχές σε Θράκη και βόρειο Αιγαίο με χιόνια στα ορεινά τους. Οι βοριάδες εως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καλλιάνος στο CNN Greece: Χιόνια ακόμα και στην Αττική

Εξάλλου ο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο CNN GREECE, προβλέπει χιόνια και βουτιά του υδράργυρου κατά 7 βαθμούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ κάνει λόγο για αξιόλογες χιονοπτώσεις σε περιοχές των βορείων προαστείων.

Η νέα επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα σημειωθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση του υδραργύρου, τις χιονοπτώσεις στην Αττική αλλά και τους ισχυρούς ανέμους στην βόρεια Ελλάδα.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι από τον βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για σποραδικές χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική.

Μιλώντας στο CNN GREECE, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, δήλωσε ότι θα υπάρξει μια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα Ανατολικά, τα Ηπειρωτικά, τα βόρεια της χώρας ενώ για το λεκανοπέδιο της Αττικής, ανέφερε ότι θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια.

«Η αλλαγή του καιρού ξεκινά από την Κυριακή. Στην Αττική, από τα 300-350 μέτρα και πάνω θα έχει αξιόλογες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, την Δευτέρα και την Τρίτη. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές όπως Κηφισιά, Κεφαλάρι, Θρακομακεδόνες, Μενίδι, στα ψηλά της Παλιάς Πεντέλης».

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και από 15 βαθμούς που είναι σήμερα θα πέσει στους 8. Βέβαια στα βόρεια προάστεια η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη», μας λέει ο κ. Καλλιάνος διευκρινίζοντας ότι δεν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα και οι άλλοι μετεωρολόγοι προβλέπουν αλλαγή του σκηνικού του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τα χιόνια να επισκέπτονται και την Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ