ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άνδρο: Μάχη για την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου

Φωτιά στην Άνδρο: Μάχη για την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Άχλα της Άνδρου.

Η πυργκαγιά πλέον σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα andriakipress.gr οριοθετείται από το Μοναστήρι του Αγίου Μάμα μέχρι κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Η κατεύθυνση του ενός μετώπου της πυρκαγιάς είναι προς τα Αποίκια ενώ το άλλο μέτωπο κατευθύνεται προς Στενιές και προς την θάλασσα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης μαζί με μέλη της ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο προκειμένου να αποκλείσουν να περάσει η φωτιά προς το χωριό Αποικία.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμούς, ωστόσο, στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 5-7 μποφόρ, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης κινητοποιήθηκε ένα αεροσκάφος και ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ από Αθήνα με ένα ελικόπτερο, ενώ στο νησί θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς δυνάμεις από την Σύρο και την Τήνο. Συγκεκριμένα, αναμένονται έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Σύρο και τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα από την Τήνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ