ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Μαρινόπουλος ΑΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Μαρινόπουλος ΑΕ
CNN GREECE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα προς τον υπουργό Εργασίας.

Σημειώνεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει κάνει δεκτές τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής του ομίλου Μαρινόπουλος, θέτοντας έτσι σε καθεστώς προστασίας την εταιρία έναντι των πιστωτών της, μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφυγών για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές και διέταξε το πάγωμα κάθε μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

IMG 4571
IMG 4565

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Κυρίαρχα αιτήματα των εργαζομένων είναι η καταβολή των μισθών τους και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

IMG 4570

Παράλληλα, τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής προκηρύσσουν νέα 24ωρη παναττική απεργία για την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 για τα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες στη Μαρινόπουλος ΑΕ.

IMG 4572

Έξω από το υπουργείο ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εταιρίας Μαρινόπουλος βρίσκονται και απολυμένοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Ledra Hotel αλλά και εργαζόμενοι της εταιρίας Praktiker.

IMG 4560

ΔΗΜΟΦΙΛΗ